Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce. |
Morena napisał(a):Tak samo jak normalny budyń się robi Trochę soczku zagotuję a trochę rozmięszam w szklance z odrobiną mąki ziemniaczanej Jak soczek się zagotuje Dodaje ten sok rozmięszany z mąką i wychodzi ładny kisiel Z budyniem tak samo tylko się robi na mleku a wzbogacić można jakimś soczkiem po zrobieniu
margolcia napisał(a):Ja ostatnio zrobiłam mojemu maluchowi placuszki z kleiku ryżowego. Miałam próbki z bobovity takie smakowe, a on niestety nie lubi kleiku ryżowego, żal mi było wyrzuć, no niby tylko jedna porcja w takiej paczuszce ale ja nie cierpię wywalać jedzenia. No więc taką paczuszkę na 150 ml wody rozrobić jak na opakowaniu, dodać do tego jajko (lub samo żółtko jeśli dzieciaczek jeszcze malutki) i odrobinę oleju rzepakowego, do tego dołożyć mąki może być bezglutenowa czyli kukurydziana lub ryżowa ( z ziemniaczaną nie próbowałam), tej mąki to tyle, żeby ciasto było gęste, trochę bardziej niż naleśnikowe. Smażymy na suchej patelni malutkie placuszki, które możemy podawać z musem jabłkowym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 73 gości