Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce.
Jeśli pizza ma być przyrządzona naprawdę profesjonalnie, przyda się dobry kamień do pizzy. Dobry, czyli jaki? Na to pytanie stara się odpowiedzieć ten artykuł http://tekstowy.net/jak-kamien-do-pieczenia-pizzy-granit-czy-szamot/, warto zajrzeć, jeśli nie siedzicie w temacie.
Jak mam smaka na domową pizzę i chce nieco poszaleć ze składnikami ,to zawsze korzystam z tego przepisu. https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wl ... zepis.html Ogólnie ciasto wychodzi sprężyste i puszyste. Jeszcze nigdy nie zawiodłam się na tym przepisie, więc polecam jako sprawdzony wielokrotnie
robiliście kiedyś pizzę na pełniziarnistym spodzie? Dla mnie rewelka, tylko na początk trzeba wypróbować proporcje, ja zaczynałam od 450 g mąki zwykłej i 50 g pełnoziarnistej, lubię tę z lubelli, potem dodawałam coraz węcej pełnoziarnistej, zdrowiej i bardziej sycąco tak jest